Wegański
Wegetariański
Shitake (twardziak jadalny) to gatunek grzyba witalnego należący do rodziny omphalotaceae, z rzędu pieczarkowców. W Chinach zaczął być uprawiany wieki temu. Obecnie, ze względu na ogromne zapotrzebowanie jest uprawiany komercyjnie.
Twardnik japoński zaliczany jest do superfood, czyli produktów wykazujących cenne właściwości dla zdrowia. Shiitake w swoim składzie zawiera wiele witamin z grupy B, witaminę D w formie roślinnej, polisacharydy oraz składniki mineralne. Dzięki wysokiej zawartości białka oraz witaminy B12, może być cennym składnikiem diety wegetariańskiej oraz wegańskiej. Grzyby Shiitake mają liczne właściwości, które korzystnie wpływają na zdrowie, dlatego zdecydowanie warto włączyć je do swojej diety.
Wielkość opakowania: 60 kapsułek
Porcja jednorazowa: 1 kapsułka
Ilość porcji w opakowaniu: 60
Składniki | 1 kapsułka | RWS |
Twardnik japoński ekstrakt w tym polisacharydy | 400 mg 160 mg | <> <> |
RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia
<> Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia
Standaryzowany ekstrakt z owocników twardnika japońskiego (40% polisacharydów), otoczka kapsułki (hydroksypropylometyloceluloza).
1 kapsułkę podczas posiłku.
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
W miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, unikać nadmiernego ciepła. Nie używać, jeśli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie należy przekraczać maksymalnej zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
NMM Sp. z o.o.
Bocheńska 3/17
31-061 Kraków