Wielkość opakowania: 3500 g
?Porcja jednorazowa: 100 g
?Ilość porcji w opakowaniu: 35
?Składniki | ?100 g | ?RWS | ?
---|---|---|
Wartość energetyczna | ?1597 kJ/ 376 kcal | ?<> | ?
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone | ?<0,5 g 0,3 g | ?<> | ?
Węglowodany w tym cukier | ?69 g 33 g | ?<> | ?
Błonnik | ?<0,5 g | ?<> | ?
Białko | ?24 g | ?<> | ?
Sól | ?0,03 g | ?<> | ?
WITAMINY (rozpuszczalne w tłuszczach): | ?? | ? |
Witamina A (rertinol) | ?350 ug | ?44% | ?
Witamina E (alfa-tokoferol) | ?7,2 mg | ?60% | ?
WITAMINY (rozpuszczalne w wodzie): | ?? | ? |
Witamina C (kwas askorbinowy) | ?40 mg | ?50% | ?
Witamina B1 (tiamina) | ?0,5 mg | ?43% | ?
Witamina B2 (ryboflawina) | ?0,71 mg | ?51% | ?
Witamina B3 (niacyna, niacynamid) | ?6,9 mg | ?43% | ?
Witamina B6 (pirydoksyna) | ?0,6 mg | ?43% | ?
Witamina B7 (biotyna)(witamina H) | ?21 ug | ?42% | ?
Witamina B9 (kwas foliowy) | ?87,6 ug | ?44% | ?
Witamina B12 (kobalamina) | ?1,1 ug | ?43% | ?
Witamina B5 (kwas pantotenowy) | ?2,6 mg | ?43% | ?
MINERAŁY: | ?? | ? |
Magnez | ?169 mg | ?44% | ?
Wapń | ?329 mg | ?41% | ?
PIERWIASTKI ŚLADOWE: | ?? | ? |
Żelazo | ?6,2 mg | ?44% | ?
Cynk | ?5,1 mg | ?51% | ?
Miedź | ?0,4 mg | ?40% | ?
Mangan | ?0,9 mg | ?45% | ?
Jod | ?66,6 ug | ?44% | ?
Selen | ?28 ug | ?51% | ?
AMINOKWASY: | ?? | ? |
L-leucyna | ?2,2 g | ?? |
L-lizyna | ?1,8 g | ?<> | ?
L-treonina | ?1,0 g | ?<> | ?
L-walina | ?1,6 g | ?<> | ?
L-izoleucyna | ?1,3 g | ?<> | ?
L-metionina | ?0,65 g | ?<> | ?
L-tryptofan | ?0,31 g | ?<> | ?
L-histydyna | ?0,69 g | ?<> | ?
L-prolina | ?2,3 g | ?<> | ?
L-tyrozyna | ?1,2 g | ?<> | ?
L-arginina | ?0,82 g | ?<> | ?
Glicyna | ?0,42 g | ?<> | ?
L-cysteina | ?0,11 g | ?<> | ?
Kwas L-glutaminowy | ?4,8 g | ?<> | ?
Kwas L-asparaginowy | ?1,6 g | ?<> | ?
L-seryna | ?1,4 g | ?<> | ?
L-alanina | ?0,7 g | ?<> | ?
l-fenyalanina | ?1,2 g | ?<> | ?
RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia
?<> Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia
?Maltodekstryna, białko mleka (kazeinian wapnia), dekstroza, fruktoza, aromat, koncentrat białka serwatkowego, węglan magnezu, kwas L-askorbinowy, siarczan żelaza (II), monohydrat siarczanu cynku, glukonian manganu, octan DL-alfa-tokoferylu, amid kwasu nikotynowego, emulgator (lecytyny), D-pantotenian wapnia, barwnik (karoten), glukonian miedzi (II), chlorowodorek pirydoksyny, ryboflawina, monoazotan tiaminy, octan retinylu, kwas pteroilomonoglutaminowy, jodek potasu, selenin sodu, D-biotyna, cyjanokobalamina.
?Wsypać 100 g proszku (1 1/4 miarki) i 400 ml niskotłuszczowego mleka do pojemnika miksującego i wstrząsać przez 20 sekund.
?Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
?Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze 0-25?C, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
?Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie należy przekraczać maksymalnej zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
?