Pomarańczowy tran norweski marki Vitaler's z witaminą D3 2000 IU to olej pozyskiwany z wątroby dziko żyjącego dorsza, który charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3, w tym kwasów eikozapentaenowego (EPA) i dokozaheksaenowego (DHA) - te nienasycone kwasy tłuszczowe są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Tran norweski jest uważany za jedno z najlepszych źródeł tych kwasów.
Tran norweski jest również bogatym źródłem witamin A, D oraz E. Regularne stosowanie tranu norweskiego może przynieść wiele korzyści zdrowotnych, w tym poprawę zdrowia serca i układu krążenia, mózgu, oczu, skóry oraz układu odpornościowego.
Wielkość opakowania: 250 ml
Porcja jednorazowa: 5 ml
Ilość porcji w opakowaniu: 50
| Składniki | 5 ml | RWS |
|---|---|---|
| Kwasy tłuszczowe Omega-3 w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA) w tym kwas eikozapentaenowy (EPA) | 1200 mg 600 mg 400 mg | <> |
| Witamina A | 300 µg | 38% |
| Witamina D | 50 µg (2000 IU) | 1000% |
| Witamina E | 3 mg | 25% |
RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia
<> Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia
Olej z wątroby dorsza, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli, cholekalcyferol, naturalny aromat pomarańczowy.
1 łyżeczka (5 ml) dziennie.
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze 0-25ºC, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie należy przekraczać maksymalnej zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.