Pomarańczowy tran norweski marki Vitaler's z witaminą D3 2000 IU to olej pozyskiwany z wątroby dziko żyjącego dorsza, który charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3, w tym kwasów eikozapentaenowego (EPA) i dokozaheksaenowego (DHA) - te nienasycone kwasy tłuszczowe są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Tran norweski jest uważany za jedno z najlepszych źródeł tych kwasów.
?Tran norweski jest również bogatym źródłem witamin A, D oraz E. Regularne stosowanie tranu norweskiego może przynieść wiele korzyści zdrowotnych, w tym poprawę zdrowia serca i układu krążenia, mózgu, oczu, skóry oraz układu odpornościowego.
?Wielkość opakowania: 250 ml
?Porcja jednorazowa: 5 ml
?Ilość porcji w opakowaniu: 50
?Składniki | ?5 ml | ?RWS | ?
---|---|---|
Kwasy tłuszczowe Omega-3 w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA) w tym kwas eikozapentaenowy (EPA) | ?1200 mg 600 mg 400 mg | ?<> | ?
Witamina A | ?300 µg | ?38% | ?
Witamina D | ?50 µg (2000 IU) | ?1000% | ?
Witamina E | ?3 mg | ?25% | ?
RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia
?<> Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia
?Olej z wątroby dorsza, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli, cholekalcyferol, naturalny aromat pomarańczowy.
?1 łyżeczka (5 ml) dziennie.
?Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
?Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze 0-25?C, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
?Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie należy przekraczać maksymalnej zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
?NMM Sp. z o.o.
ul. Bocheńska 3/17
31-061 Kraków
Polska